MÉDIAMESE – Balogh Zoltán műhelyvezető beszámolója

A Soproni Ifjúsági és Média Klub diákjai 12-18 közti tanulók, általános iskola 7. osztályától érettségizőkig dolgozunk a diákokkal. Minden korcsoportban részt vettek velünk népmesével kapcsolódó foglalkozáson. A tanulókkal kéthetente rendszeresen találkoztunk, a játékokon és a vizuális eszközök használatának gyakorlásán túl egy nagy projektre szerveztük a munkánkat: a győri 24 órás vetélkedőn játszó csapatunk 7 hétig folyamatosan, heti több alkalommal készült a NÉPMESE témájú vetélkedőre.

 

A játék 2019.-20. Tanévben, Május 25.-26-án zajlott a győri Magvassy Csarnokban.

A játék során minden csapatnak egy 5 perces bemutatóval kellett készülnie: egy sorsolással kapott magyar népmesét kellett színpadra állítani.

 

A mi csoportunk a “Fából faragott Péter” című mesét dolgozta át. A történet bemutatásában 50-en vettünk részt, az előadáshoz digitális eszközöket is használtunk. Készült egy LED falas kivítítés a produkcióhoz, dalszöveget írtunk, színjátszóként működtünk közre és táncoltunk is. A narrátor szövegét is mi írtuk közösen, a narrálásra azonban felkértük Mikó István színművészt: az ő hangján szólalt meg a mesemondó. Az előadást 500 néző előtt mutathattuk be.

HA IDE KATTINTASZ, VELÜNK EGYÜTT NEVETHETSZ E MODERN FELDOLGOZÁSON!

 

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.