A fenntartóról

„SOPRONI MESÉK”

 

A Pro Kultúra Sopron az elmúlt negyedszázad óta rendkívül fontos szerepet tölt be Sopron város kulturális életében. Egyrészt „gazdaszervezetként” több jelentős intézményt is magában foglal (Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Soproni Petőfi Színház, Soproni Szimfonikus Zenekar és több öntevékeny csoport stb.), másrészt rendezvényei révén átfogja a város és a környék kulturális életének szinte teljes spektrumát.

Különösen az elmúlt évtizedben alakított ki olyan meghatározó kapcsolatrendszert a helyi oktatási intézményekkel, amely megalapozza a NépmesePont megvalósíthatóságát is.

A Pro Kultúra máig szervezi a város legrangosabb gyermekfesztiválját, a júniusi Tündérfesztivált, rendszeres kiírója Ki mit tud?-oknak, tehetségkutató zenés, képzőművészeti és irodalmi pályázatoknak, vers- és prózamondó versenyeknek, költészeti találkozóknak.

A Soproni Petőfi Színház az elmúlt öt évben újjászervezte bérletrendszerét, amely a teljes ifjúsági korosztályt lefedi az óvodásoktól az egyetemistákig: ebből a közönségrétegből különösen szembetűnő az óvodások és a felső tagozatos diákok megjelenése a színház életében.

Elindítottuk a színházi nevelési programunkat, amely az öt évvel ezelőtti 33 előadást követően mára elérte az évi 70 előadásszámot. Emellett A PRO KULTÚRA SOPRON jelenleg Sopron városának legnagyobb nonprofit szervezete.

A Társaság feladata többek között a Soproni Petőfi Színház, valamint a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar folyamatos és állandó működtetése, Sopron kulturális igényeinek kielégítése magas színvonalon, a nemzeti kultúra ápolása, a magyar és külföldi irodalmi, képzőművészeti, zenei értékek mélyrehatóbb megismertetése, a város kulturális életének elismertetése országos szinten, mindemellett a nemzetközi kulturális kapcsolatok elmélyítése a Kárpát-medence mellett Európa-szerte.

Hozzászólások lezárva.