Én, a meseíró-meseíró pályázat

A kedvenc népmesém!- meseillusztrációs verseny

A magyar népmesék bővelkednek a különböző helyszínekben és szereplőkben. A mesék azonban mindig szóban hangzottak  el, ezért minden mesehős az elbeszélő és a hallgatóság fantáziájára, belső képére volt bízva. Noha a 20. század második felében a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermében elkészülő Magyar Népmesék sorozattal egy igen egyedi, és erőteljes-évtizedek óta intenzíven élő – formanyelvet határozott meg. Mégis amellett meseillusztrációs versenyünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy a legkisebbek hogyan képzelik el ma a mesebeli hősöket, tájakat.

A pályázóknak egy szabadon választható mesét kellett megalkotniuk tetszőleges technikával, maximum A3-as méretben. Egy pályázó maximum három pályamunkával indulhatott. A választható témákból beérkező pályaműveket összevontan értékelte a szakmai zsűri . A díjazottak oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetésen.

A mesék világa erősen éreztette egyes pályamunkákon a hatását, ennek ellenére a meseillusztrációs pályázat sikeres volt, hiszen a mese és a mesetémák megmozgatták és kreatív alkotások ösztönözték a fiatalokat. A beküldött munkák kiállítás keretében megtekinthetőek voltak.

Meghirdettük Én, a meseíró –meseíró pályázatot is.

 Korcsoport szerint hirdettük meg az alsó (6-10) és (11-14) a felső tagozatban.

Az alsó tagozaton választható témák: Az aranyalmafa, Mese az erdei állatokról, Szabadon választott téma.

A felső tagozatban: Petőfi Sándor mesés alföldi vándorlásai, Mi történne, ha az egykori alföldi betyárok ma újra Kiskunfélegyháza közelében portyáznának, Szabadon választott téma.

 A pályázat nyilvános volt. A legjobb alkotásokat a szakmai zsűri választotta ki.

A díjazottak oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetésen az Aranyalma Népmesepontban.

Nagyon jó hangulatban zajlott az eredményhirdetés.  A zsűrinek rendkívül nehéz volt döntést hoznia, ezért a kiírás ellenére nemcsak egy fődíjat osztottunk ki, hanem többet, ill. különdíjas nyertesünk is lett.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.