Videópályázat a Népmesepontban!

A Magyar Versmondók Egyesülete és a NépmesePont
élőszavas népmesemondásra épülő videó pályázatot hirdet.
Figyelem! Figyelem!
Jönnek a Magyar Képmesék!
Ha bírod a kalandot, ha úgy érzed, Te is vagy annyira bátor és elszánt, mint a mesék legkisebb királyfija, akkor gyere és örökítsd meg egyik kedvenc mesédet. Mesélj, játssz, filmezz és mutasd meg, Te hogyan keltenéd életre a népmesék és a mesehősök világát!
A nevezőknek egy általuk választott népmesét vagy népballadát, balladát kell feldolgozni, akár forgatott, akár animációs video formájában. A pályamunka műfaja és technikai kivitelezése teljesen szabadon választott (pl. film, animáció, bábfilm, pixilláció, gyurmafilm, homokfilm, fotó animáció, papírkivágás, stop-motion, zenés videóklip stb.). A pályázat célja az anyanyelv, mesék általi megőrzése és ápolása, ezért az egyedüli megkötés, hogy a mesékben elhangzott szövegét a pályázóknak kell előadni. Ez alól csak a beszédben akadályozott, fogyatékkal élő versenyzők képeznek kivételt.
A felhívás a fiatalabb korosztályt is megcélozva és a 21. századi mobilkommunikációs eszközök létjogosultságát elismerve a mesemondás mellett a kreatív készséget, a vizuális megvalósítást próbálja erősíteni.
A versenyre korosztályi megkötés nélkül bárki jelentkezhet, maximum három pályaművel. Az egyéni indulás mellett lehetőség van csoportok (alkotócsoportok, stáb, szakkörök stb.) nevezésére is.
A sikeres nevezés feltétele a jelentkezési lap hiánymentes kitöltése. A videót az alábbi fájlformátumok valamelyikében kell feltölteni:.avi .flv .mpeg .mpg .mp4 .mov .wmv
A pályaműnek szánt videoklipet a YouTube videó-megosztó portálra kell feltölteni „Magyar képmesék 2019” címmel. Kérjük, hogy az elektronikusan kitöltött nevezési lappal együtt küldjék meg a feltöltött videó linkjét is.
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A közönségdíj az online szavazatok alapján fog eldőlni. A pályamunkák bemutatására és a díjátadóra a Magyar Képmesék regionális szemléjén kerül sor a NépmesePontban, ahol nyilvánosan levetítjük az előzsűrizett produkciókat, amik közül a legjobbat Fehérlófia plakettel tüntetjük ki.
A zsűri értékelését követően a résztvevőket emléklappal, a helyezetteket oklevéllel és ajándékkönyvvel vagy DVD-vel jutalmazzuk.
A nyilvános filmvetítés helyszíne: a NépmesePont
Nevezési és beküldési határidő: 2019. április 15.
A válogatott klipek vetítése és értékelése az alábbi NépmesePontokban zajlik:
 Dunaújváros: 2019. április 27.
 Miskolc: 2019. május 3.
 Nyíregyháza: 2019. május 4.
 Keszthely: 2019. május 10.
 Sopron: 2019. május 18.
 Tatabánya: 2019. május 24.
 Kiskunfélegyháza: 2019. május 25.
A nevezési lapon kérjük, pontosan tüntesse fel, hogy melyik NépmesePontban zajló versenyre jelentkezik a versenyző. Ez nem lehet más, mint a lakóhelyéhez, tanulók esetében az oktatási intézményhez legközelebb eső fenti NépmesePontok egyike.
Zsűritagok, szaktanácsadók:
A Magyar Versmondók Egyesülete által felkért filmes, előadóművész és népművész szakemberek, akik korosztályonként külön értékelik a pályaműveket.
A verseny az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg: A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban elnevezésű EFOP-3.3.4-17 kódszámú pályázat keretében.
A nevezési lap és a filmes hozzájárulási nyilatkozat jelen felhívás elválaszthatatlan része. A nevezés csak az aláírt nyilatkozattal együtt érvényes! A nyilatkozatot kiskorú jelentkező esetén annak törvényes képviselője írja alá.
A jelentkezési lapot géppel kitöltve, elektronikusan kell beküldeni az alábbi címre: versmondoversenyek@gmail.com
A felhívás és a jelentkezési lap a www.nepmesepont.hu és a www.vers.hu oldalról is letölthető.
A versenyről szükség esetén információ a fenti e-mail címen, valamint a NépmesePontokban kérhető.

 

Ide kattintva tudsz jelentkezni!

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.