Projekt tartalmának bemutatása

Kedvezményezett neve: MMK Közhasznú Nonprofit Kft

A projekt címe: CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

A szerződött támogatás összege: 79 999 189 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.06.01.

A pojekt tervezett befejezési dátuma: 2021.05.31

A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.4-17-2017-00009

 

80 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Munkásművelődési Központ egy új közösségi családi színtér, a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban elnevezésű NépmesePontra.

Az MMK-ban komoly átalakítások után egy modern, ám a néphagyományokat középpontba helyező NépmesePont jön létre. Az épület első emeletén 80 négyzetméteren, valamint az intézmény udvarán és 150 fős színháztermében 72 különböző típusú programot, klubfoglalkozásokat, művészeti és alkotó csoportokat, élőszavas mesemondást, családi napokat, koncerteket, színházi előadásokat mesemondó versenyeket, kulturális órákat, táborokat, színjátszó és bábfoglalkozást is tartanak a következő három évben.

A hagyományos magyar népmesekincs köznevelésbe építése, az egész életen át tartó tanulás, a hátrányos helyzetű fiatalok kompetenciafejlesztése, a hagyományőrzés a népi tradíciók révén, valamint az értékes kulturális időtöltés céljait szem ellőtt tartva 14 oktatási intézménnyel kötött megállapodást az MMK, összesen több mint 2200 tanuló bevonásával. Az új NépmesePont egyedi látványvilággal, modern eszközrendszerrel, tradicionális értékek tárházával, ugyanakkor innovatív megoldásokkal, a XXI. század elvárásainak megfelelve várja a gyerekeket, a családokat is. Elsősorban a Dunántúl és a Mezőföld meséit kívánják megismertetni látogatókkal. A dunántúli mesék közül Berze-Nagy János mesegyűjtéseit, Benedek Elek mesefeldolgozásait tárják installációban és tematikában a látogatók elé. Tolna- és Baranya megye nemzetiségi adottságiból adódóan német, cigány mesék, illetve a bukovinai székelység szellemi hagyományai is megismerhetővé válnak. A három év alatt ez ezernél is több programot jelent majd. A cél, hogy a hely a családi élet egyik fontos pontja legyen, autentikus környezetben és programokkal.

Felújítási munkálatok

Elkészült a CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban

Hozzászólások lezárva.