A fenntartóról

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház bemutatása

 

Már az 1890 évektől kezdve a vasutasok élénk közösségi életet éltek, dalárdákat, könyvtárakat, önképző köröket működtettek.

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület tagjaként jelentős közművelődési feladatokat vállal és lát el. Célunk, hogy a lakosság széles körének nyújtsunk lehetőséget egyrészt a közösségi művelődésre, másrészt a kulturált társas együttlétre. Intézményünk a belváros egyik lakótelepi részének szomszédságában, családi házas övezetben, közvetlenül a vasút mellett helyezkedik el. A művelődési házban színes, tartalmas élet folyik. 20 művészeti csoport és klub talált otthonra nálunk. A csoportok foglalkozásai mellett rendezvények sokaságaiból válogathatnak az idelátogatók, úgymint: táncházak, szakköri foglalkozások, kiállítások, ismeretterjesztő előadások, ünnepi megemlékezések, nyári táborok. Vállalt célkitűzéseink között szerepel a gyermekek és családok közös programjainak biztosítása, az esélyegyenlőség megteremtése és a generációk közötti együttműködés segítése, az önkéntes munka révén történő társadalmi szerepvállalás erősítése.

Intézményünk fenntartásban működik „Gömörország Kapuja” néven a miskolci NépmesePont, melyet egy nagyméretű polgári otthonba rendeztünk be. Kis létszámú iskolai csoportokat és családokat fogadunk, de szabadon is látogathatók a programjaink az érdeklődők számára.

 

VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

Intézményvezető: Somorjai Lehel

3530 Miskolc, Lenke utca 14/a.

Tel./Fax: 46/508-909, 30/432-2722

E-mail: voke@vorosmartymuvhaz.hu

Honlap: www.vorosmartymuvhaz.hu

Adószám: 19066998-1-05

Hozzászólások lezárva.